Posted by on 8 lipca 2019

Dzięki uprzejmości HMS-Plan HMS-Plan przedstawił Blogu swoimi planami na konkurs architektoniczny 2011 na głównym placu Ujpalota w Budapeszcie.
Obrazy ich propozycji i narracja od architektów po przerwie.
Punkt startowy .
tak zwana analogia.
naszej koncepcji jest pobliskie małe wzgórze, na którym wiele dzieci spędza sanki każdej zimy.
Ważnymi komponentami projektu są ludzie, dając pracę i pomysły, miejsce, dając drewno i ziemię oraz proces budowania się, który tworzy zupełnie nowe środowisko i zbiorowy cel dla lokalnej ludności.
Uprzejmość HMS-Plan Odnowienie placu powinno rozpocząć się od organizacji ludzi, rozpoczęcia rozmów z mieszkańcami, zaangażowania lokalnej młodzieży i wolontariuszy.
Najważniejszym punktem interwencji jest siła społeczności.
Ludzie biorą udział w metodzie budowy, sami tworzą przestrzeń życiową, więc utrzymanie i ochrona ukończonego parku wydaje się być zapewniona.
Teoria ta jest wspierana przez.
Adoptować drzewo.
lub.
Adoptować fabułę.
program, ponieważ rodziny mogą sadzić swój własny mały ogród w parku.
Głównym wizualnym elementem naszej koncepcji jest pomarańczowo-czerwony pokład, który jest przydatny do chodzenia, rekreacji i jako taras dla widzów, gdy odbywają się festiwale.
Pod tą talią znajdują się pomieszczenia publiczne, takie jak toalety, kioski, sklepy.
Kwadrat będzie działał jak las: różne funkcje znajdują się w różnych warstwach krajobrazu.
Zielone wzgórza rosną aż do poziomu pokładu.
Odnowione i rozbudowane centrum kulturalne i miejsca parkingowe również ukryte są pod tą uniesioną warstwą natury.
Ścieżki na wzgórzach nie wymagają schodów ani wind.
Plan oszczędza i powiększa tereny zielone w sposób organiczny, generując naturalny, stale zmieniający się krajobraz.
Istniejące rzeźby i pomniki pozostają na swoim miejscu, a wzgórza mogą być wykorzystane jako potencjalne tereny wystawowe.
Dzięki uprzejmości HMS-Plan Istotne było dla nas, aby stosować tanie, zrównoważone, przetwarzane lokalnie materiały budowlane.
Starsze drzewa są używane do drewnianego pokładu.
Ściany zbudowane są ze specjalnej cementowej gliny stabilizowanej, która może być wytwarzana na placu budowy przez wolontariuszy i mieszkańców.
Używamy mniej betonu, jak to możliwe, aby zmniejszyć zużycie energii.
Koszt konserwacji zmniejsza się przy użyciu alternatywnych źródeł energii, takich jak ogniwa słoneczne wbudowane w stożkowe konstrukcje wspierające pokład.
Pośrodku leży kamień lub płyta betonowa.
Czas letni jest pokryty cienką warstwą wody, ponieważ działają zintegrowane fontanny.
W ten sposób powierzchnia pozostaje czysta, a woda chłodzi powietrze.
Zimą działa lodowisko, a nawet można tu zbudować scenę na wolnym powietrzu.
Dzięki uprzejmości HMS-Plan Istniejąca struktura centrum kulturalnego pozostaje nienaruszona i wypełniona mniejszymi salami wielofunkcyjnymi do wynajęcia.
Potrzebny jest nowy teatr i kawiarnia, a także duże foyer na wystawy.
Można do niego dojechać z parku i od ulicy.
Dzięki uprzejmości HMS-Plan Podsumowując: nasza koncepcja jest raczej filozofią społeczności i krajobrazu, niż dokładnym planem.
Jest to kompleksowe działanie mające na celu zmianę środowiska w pozytywny sposób.
[podobne: mrówka przemyśl, rozmiary rur miedzianych, mrówka prudnik ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka prudnik mrówka przemyśl rozmiary rur miedzianych

Posted by on 8 lipca 2019

Dzięki uprzejmości HMS-Plan HMS-Plan przedstawił Blogu swoimi planami na konkurs architektoniczny 2011 na głównym placu Ujpalota w Budapeszcie.
Obrazy ich propozycji i narracja od architektów po przerwie.
Punkt startowy .
tak zwana analogia.
naszej koncepcji jest pobliskie małe wzgórze, na którym wiele dzieci spędza sanki każdej zimy.
Ważnymi komponentami projektu są ludzie, dając pracę i pomysły, miejsce, dając drewno i ziemię oraz proces budowania się, który tworzy zupełnie nowe środowisko i zbiorowy cel dla lokalnej ludności.
Uprzejmość HMS-Plan Odnowienie placu powinno rozpocząć się od organizacji ludzi, rozpoczęcia rozmów z mieszkańcami, zaangażowania lokalnej młodzieży i wolontariuszy.
Najważniejszym punktem interwencji jest siła społeczności.
Ludzie biorą udział w metodzie budowy, sami tworzą przestrzeń życiową, więc utrzymanie i ochrona ukończonego parku wydaje się być zapewniona.
Teoria ta jest wspierana przez.
Adoptować drzewo.
lub.
Adoptować fabułę.
program, ponieważ rodziny mogą sadzić swój własny mały ogród w parku.
Głównym wizualnym elementem naszej koncepcji jest pomarańczowo-czerwony pokład, który jest przydatny do chodzenia, rekreacji i jako taras dla widzów, gdy odbywają się festiwale.
Pod tą talią znajdują się pomieszczenia publiczne, takie jak toalety, kioski, sklepy.
Kwadrat będzie działał jak las: różne funkcje znajdują się w różnych warstwach krajobrazu.
Zielone wzgórza rosną aż do poziomu pokładu.
Odnowione i rozbudowane centrum kulturalne i miejsca parkingowe również ukryte są pod tą uniesioną warstwą natury.
Ścieżki na wzgórzach nie wymagają schodów ani wind.
Plan oszczędza i powiększa tereny zielone w sposób organiczny, generując naturalny, stale zmieniający się krajobraz.
Istniejące rzeźby i pomniki pozostają na swoim miejscu, a wzgórza mogą być wykorzystane jako potencjalne tereny wystawowe.
Dzięki uprzejmości HMS-Plan Istotne było dla nas, aby stosować tanie, zrównoważone, przetwarzane lokalnie materiały budowlane.
Starsze drzewa są używane do drewnianego pokładu.
Ściany zbudowane są ze specjalnej cementowej gliny stabilizowanej, która może być wytwarzana na placu budowy przez wolontariuszy i mieszkańców.
Używamy mniej betonu, jak to możliwe, aby zmniejszyć zużycie energii.
Koszt konserwacji zmniejsza się przy użyciu alternatywnych źródeł energii, takich jak ogniwa słoneczne wbudowane w stożkowe konstrukcje wspierające pokład.
Pośrodku leży kamień lub płyta betonowa.
Czas letni jest pokryty cienką warstwą wody, ponieważ działają zintegrowane fontanny.
W ten sposób powierzchnia pozostaje czysta, a woda chłodzi powietrze.
Zimą działa lodowisko, a nawet można tu zbudować scenę na wolnym powietrzu.
Dzięki uprzejmości HMS-Plan Istniejąca struktura centrum kulturalnego pozostaje nienaruszona i wypełniona mniejszymi salami wielofunkcyjnymi do wynajęcia.
Potrzebny jest nowy teatr i kawiarnia, a także duże foyer na wystawy.
Można do niego dojechać z parku i od ulicy.
Dzięki uprzejmości HMS-Plan Podsumowując: nasza koncepcja jest raczej filozofią społeczności i krajobrazu, niż dokładnym planem.
Jest to kompleksowe działanie mające na celu zmianę środowiska w pozytywny sposób.
[podobne: mrówka przemyśl, rozmiary rur miedzianych, mrówka prudnik ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka prudnik mrówka przemyśl rozmiary rur miedzianych