Posted by on 9 lipca 2019

Dzięki uprzejmości Tony Owen Architekci Tony Owen, imiennik Tony Owen Architects udostępnił nam najnowszy projekt jego firmy, parę townhomes na przedmieściach Sydney w Newtown.
Dodatkowe zdjęcia rezydencji i opis ich związku ze współczesną miejską architekturą japońską po przerwie.
W tym projekcie dla 2 kamienic na przedmieściach Sydney w Newtown, Tony Owen Partners szukał inspiracji dla rozwiązań kieszonkowych w Japonii.
Wynik; .
Shibuya.
Newtown, to badanie możliwości rzeźbiarskich w ciasnym miejskim krajobrazie.
Dzięki uprzejmości Tony Owen Architekci Strona znajduje się w gęstej, zabytkowej części Newtown.
Obszar ten charakteryzuje się zapełnionymi XIX-wiecznymi tarasami z artykułami historycznymi i warsztatami przemysłowymi.
Istniejąca struktura jest 2-piętrową budowlą przemysłową murowaną.
Ta silna ekspresja jest zgodna z charakterem obszaru.
Solidne utylitarne ściany murowane mają niewielką ozdobę.
Propozycja utrzymuje wszystkie istniejące ściany zewnętrzne i zawiera dodatki lekkie.
Dodatki te tworzą strychopodobne poddasze, tylne dziedzińce, garaż i pokoje typu studio dla 2 mieszkań.
Przeprowadzono wstępne badanie słoneczne w celu odwzorowania cieniowania istniejącego budynku i warunków.
Obejmowało to wpływ istniejących drzew.
(patrz badania).
Zbadano różne opcje masowania i przeprowadzono badania cienia w celu zmierzenia wpływu.
W modelu trójwymiarowym ustalono płaszczyznę cięcia w oparciu o utworzoną linię, w której nie występuje uderzenie cienia.
Płaszczyzna cięcia została użyta do erozji (rzeźbienia) bryły budynku, aby zapewnić brak wpływu na sąsiednich sąsiadów i stała się kopertą projektu.
Elewacja północna Powyższy proces zaowocował optymalną budową formularza dla strony.
Planowano, że projekt zachowuje solidną utylitarną ekspresję istniejącego budynku przemysłowego przy jednoczesnym maksymalnym wykorzystaniu udogodnień mieszkalnych.
W rezultacie wszystkie przestrzenie zewnętrzne są wewnątrz witryny.
W obu rezydencjach umieszczono dziedziniec od strony północnej.
Przestrzenie mieszkalne i sypialne są skierowane na dziedzińce, które zapewniają światło i wygląd.
Dziedzińce mają rozsuwany szklany dach na poziomie gruntu, aby zmaksymalizować światło i przestrzeń do jadalni.
Przestrzeń obiegowa L1 ma również chowaną ścianę ze szkła, aby stworzyć dodatkowy taras zewnętrzny, dodać światło i wentylację oraz otworzyć pokoje między wnętrzem i na zewnątrz.
Elewacja wschodnia Przerwy w fasadzie prowadzącej do pasa umożliwiają przenikanie światła i wentylację na dziedzińce i rozbijanie masy na ulicę.
Tylna część dachu na L2 zawiera trawiasty zielony dach.
Kątowe pryzmy są bezpośrednim wyrazem wydajności słonecznej.
Ściany te wykonane są z lekkich metalowych paneli i półprzezroczystego polipropylenu.
Surowe białe ściany kontrastują z solidną istniejącą industrialną fasadą budynku.
Rezultatem jest kompaktowa miejska wstawka, która niczym rzeźba w galerii wyróżnia się i komplementuje otoczenie.
Dzięki kompaktowym i oportunistycznym zastosowaniom przestrzeni i surowym, kanciastym fasadom, projekt hołduje genialnym rozwiązaniom przestrzennym wewnętrznej Japonii.
Długa sekcja
[podobne: olx katowice meble, tamagotchi allegro, mrówka prudnik ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka prudnik olx katowice meble tamagotchi allegro

Posted by on 9 lipca 2019

Dzięki uprzejmości Tony Owen Architekci Tony Owen, imiennik Tony Owen Architects udostępnił nam najnowszy projekt jego firmy, parę townhomes na przedmieściach Sydney w Newtown.
Dodatkowe zdjęcia rezydencji i opis ich związku ze współczesną miejską architekturą japońską po przerwie.
W tym projekcie dla 2 kamienic na przedmieściach Sydney w Newtown, Tony Owen Partners szukał inspiracji dla rozwiązań kieszonkowych w Japonii.
Wynik; .
Shibuya.
Newtown, to badanie możliwości rzeźbiarskich w ciasnym miejskim krajobrazie.
Dzięki uprzejmości Tony Owen Architekci Strona znajduje się w gęstej, zabytkowej części Newtown.
Obszar ten charakteryzuje się zapełnionymi XIX-wiecznymi tarasami z artykułami historycznymi i warsztatami przemysłowymi.
Istniejąca struktura jest 2-piętrową budowlą przemysłową murowaną.
Ta silna ekspresja jest zgodna z charakterem obszaru.
Solidne utylitarne ściany murowane mają niewielką ozdobę.
Propozycja utrzymuje wszystkie istniejące ściany zewnętrzne i zawiera dodatki lekkie.
Dodatki te tworzą strychopodobne poddasze, tylne dziedzińce, garaż i pokoje typu studio dla 2 mieszkań.
Przeprowadzono wstępne badanie słoneczne w celu odwzorowania cieniowania istniejącego budynku i warunków.
Obejmowało to wpływ istniejących drzew.
(patrz badania).
Zbadano różne opcje masowania i przeprowadzono badania cienia w celu zmierzenia wpływu.
W modelu trójwymiarowym ustalono płaszczyznę cięcia w oparciu o utworzoną linię, w której nie występuje uderzenie cienia.
Płaszczyzna cięcia została użyta do erozji (rzeźbienia) bryły budynku, aby zapewnić brak wpływu na sąsiednich sąsiadów i stała się kopertą projektu.
Elewacja północna Powyższy proces zaowocował optymalną budową formularza dla strony.
Planowano, że projekt zachowuje solidną utylitarną ekspresję istniejącego budynku przemysłowego przy jednoczesnym maksymalnym wykorzystaniu udogodnień mieszkalnych.
W rezultacie wszystkie przestrzenie zewnętrzne są wewnątrz witryny.
W obu rezydencjach umieszczono dziedziniec od strony północnej.
Przestrzenie mieszkalne i sypialne są skierowane na dziedzińce, które zapewniają światło i wygląd.
Dziedzińce mają rozsuwany szklany dach na poziomie gruntu, aby zmaksymalizować światło i przestrzeń do jadalni.
Przestrzeń obiegowa L1 ma również chowaną ścianę ze szkła, aby stworzyć dodatkowy taras zewnętrzny, dodać światło i wentylację oraz otworzyć pokoje między wnętrzem i na zewnątrz.
Elewacja wschodnia Przerwy w fasadzie prowadzącej do pasa umożliwiają przenikanie światła i wentylację na dziedzińce i rozbijanie masy na ulicę.
Tylna część dachu na L2 zawiera trawiasty zielony dach.
Kątowe pryzmy są bezpośrednim wyrazem wydajności słonecznej.
Ściany te wykonane są z lekkich metalowych paneli i półprzezroczystego polipropylenu.
Surowe białe ściany kontrastują z solidną istniejącą industrialną fasadą budynku.
Rezultatem jest kompaktowa miejska wstawka, która niczym rzeźba w galerii wyróżnia się i komplementuje otoczenie.
Dzięki kompaktowym i oportunistycznym zastosowaniom przestrzeni i surowym, kanciastym fasadom, projekt hołduje genialnym rozwiązaniom przestrzennym wewnętrznej Japonii.
Długa sekcja
[podobne: olx katowice meble, tamagotchi allegro, mrówka prudnik ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka prudnik olx katowice meble tamagotchi allegro