Posted by on 4 września 2019

Dzięki uprzejmości Modostudio Modostudio udostępniliśmy nam zwycięski projekt w zaproszonym konkursie, który zakwestionował uczestnikom zaprojektowanie budynku zdolnego do obsługi działań fundacji.
Będzie położony na szczycie góry od strony doliny w kierunku Bozen.
Strona ma spektakularny widok panoramiczny i niesamowite otoczenie.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Projekt chce zachować środowisko, wykorzystując ten sam ślad istniejących budynków, które zostaną zburzone po rozpoczęciu budowy.
Będzie gospodarzem szklarni dla roślin doświadczalnych, pokoju naukowca, refektarza i innych pomieszczeń wspierających działalność fundacji.
Dzięki uprzejmości Modostudio Projekt chce wyrazić napięcie generowane przez konkretną stronę i konkretne funkcje budynku fundacji.
Napięcie generowane przez relacje między pomieszczeniami wewnętrznymi a środowiskiem zewnętrznym, między tradycjami miejsca i innowacją badań fundacyjnych, między przestrzenią do pracy i życia.
Projekt chce chronić swoich gości przed konkretnymi warunkami klimatycznymi, ale jednocześnie czerpać korzyści ze spektakularnego otoczenia i środowiska.
Dzięki uprzejmości Modostudio Projekt będzie również uwzględniał zrównoważony rozwój.
Większość zużytego materiału zostanie odzyskana z wyburzanych budynków, a innowacyjny system fotowoltaiczny i układ słoneczny zostaną po raz pierwszy poddane eksperymentom.
Dodatkowo budynek będzie posiadał certyfikat Klimahouse.
Dzięki uprzejmości Modostudio Architect: Modostudio Lokalizacja: Laives, Włochy Zespół projektowy: Fabio Cibinel, Roberto Laurenti, Giorgio Martocchia Klient: Fundacja Elisabeth i Helmut Uhl Faza: Konkurs architektoniczny z ograniczoną konkurencją Obszar: 1.150 m2 Rok: 2009 Konsultanci: KHing Knippers Helbig Beratende Ingenieure Consulting Engineers
[podobne: olx swinoujscie letniskowe mazury, olx swinoujscie, tamagotchi allegro ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka radomsko olx swinoujscie tamagotchi allegro

Posted by on 4 września 2019

Dzięki uprzejmości Modostudio Modostudio udostępniliśmy nam zwycięski projekt w zaproszonym konkursie, który zakwestionował uczestnikom zaprojektowanie budynku zdolnego do obsługi działań fundacji.
Będzie położony na szczycie góry od strony doliny w kierunku Bozen.
Strona ma spektakularny widok panoramiczny i niesamowite otoczenie.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Projekt chce zachować środowisko, wykorzystując ten sam ślad istniejących budynków, które zostaną zburzone po rozpoczęciu budowy.
Będzie gospodarzem szklarni dla roślin doświadczalnych, pokoju naukowca, refektarza i innych pomieszczeń wspierających działalność fundacji.
Dzięki uprzejmości Modostudio Projekt chce wyrazić napięcie generowane przez konkretną stronę i konkretne funkcje budynku fundacji.
Napięcie generowane przez relacje między pomieszczeniami wewnętrznymi a środowiskiem zewnętrznym, między tradycjami miejsca i innowacją badań fundacyjnych, między przestrzenią do pracy i życia.
Projekt chce chronić swoich gości przed konkretnymi warunkami klimatycznymi, ale jednocześnie czerpać korzyści ze spektakularnego otoczenia i środowiska.
Dzięki uprzejmości Modostudio Projekt będzie również uwzględniał zrównoważony rozwój.
Większość zużytego materiału zostanie odzyskana z wyburzanych budynków, a innowacyjny system fotowoltaiczny i układ słoneczny zostaną po raz pierwszy poddane eksperymentom.
Dodatkowo budynek będzie posiadał certyfikat Klimahouse.
Dzięki uprzejmości Modostudio Architect: Modostudio Lokalizacja: Laives, Włochy Zespół projektowy: Fabio Cibinel, Roberto Laurenti, Giorgio Martocchia Klient: Fundacja Elisabeth i Helmut Uhl Faza: Konkurs architektoniczny z ograniczoną konkurencją Obszar: 1.150 m2 Rok: 2009 Konsultanci: KHing Knippers Helbig Beratende Ingenieure Consulting Engineers
[podobne: olx swinoujscie letniskowe mazury, olx swinoujscie, tamagotchi allegro ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka radomsko olx swinoujscie tamagotchi allegro